Skip to main content

Mijn eerste ervaringen met Entheogenen
Het was middels mijn werk als Goa & Psytrance DJ dat ik ergens in 1992 werd geïntroduceerd in de wonderlijke en magische wereld van Entheogenenen. Na een aantal jaren te hebben geëxperimenteerd met diverse middelen zoals oa de Mushroom in uiteenlopende settings, was het in 1997 dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Sacred Plants. Na die ervaring maakte ik op specifieke momenten in mijn leven nog enkele reizen maar het duurde nog vele jaren alvorens de Sacred Plants een meer prominente rol in mijn leven zou gaan spelen.

Persoonlijke ontwikkeling & Sacred Plants
Na een aantal intense en ingrijpende gebeurtenissen kwam ik in 2009 in een burn out terecht. Iets van binnen schreeuwde om aandacht, het wilde gezien, gehoord, en geheeld worden. Ik had een diepe behoefte om de verloren stukken van mezelf weer terug te vinden en mijn authentieke zelf te worden. Ik ben Hatha, Raja, Kundalini Yoga en Mindfulness gaan beoefenen. Ook de Sacred Plants kruiste weer mijn pad en na een aantal intensieve retreats met de moeder der Plant Medicijnen in korte periode voelde ik langzaam maar zeker iets in me veranderen/transformeren. Vanaf toen wist ik één ding zeker: ik wilde het pad naar verlichting en heling verder gaan volgen. En dan niet alleen voor mezelf…maar ook voor anderen, door hun daar in bij te staan.

Het was in 2015 dat de opleiding Proces therapeut en Ayahuasquero mijn pad kruiste. Het voelde meteen alsof deze opleiding precies op het juiste moment in mijn leven kwam. Tijdens deze opleiding maakte ik kennis met verschillende therapeutische technieken om in te zetten in het werk met Entheogenen (in het bijzonder de Sacred Plants), en leerde ik op een veilige en respectvolle manier om te gaan met het heilig Plant Medicijn. Na de opleiding ben ik samen met Mandy die dezelfde opleiding volgde, in 2016 eigen ceremonies gaan organiseren onder de naam Ayakasha. Samen hebben we tot mei 2021 tientallen prachtige en magische workshop neer mogen zetten en honderden deelnemers in hun proces bijgestaan. Een magische leerschool en heel veel mooie ervaringen, herinneringen en kennis rijker kijk ik daar dankbaar op terug.

Je eigen proces is nooit klaar en in de jaren van faciliteren van ceremonies werkte ik ook aan mijn eigen persoonlijke stuk. Zo ben ik bijvoorbeeld in 2019 naar Peru gegaan alwaar ik diepgaande ervaringen met de moeder van de Sacred Plants heb ondergaan. Ik was erg onder de indruk van wat de Spirits van de planten mij lieten zien en duidelijk maakten. Ik voelde in mij bevestigd dat het pad welke ik bewandelde de juiste was. Het blijven volgen van dit pad houdt voor mij de laatste jaren vooral in dat, naast het optimaliseren en ondersteunen van het proces van anderen, ik de schat aan betekenisvolle ervaringen en inzichten probeer te integreren in mijn dagelijkse en persoonlijke leven. Dt gaat gepaard met vallen en opstaan. Het loslaten van controle, het volledig in overgave durven gaan en eerlijk aankijken wat zich aandient, om zodoende uiteindelijk meer met mijn ware natuur te verbinden en vervolgens vandaar uit te leven.

Een nieuw begin met Sattvaya


Jezelf zijn betekent soms ook dat je van een bepaald pad afstapt en je eigen weg gaat. Met een schat van mooie herinneringen en ervaringen van Ayakasha vaar ik sinds juni 2021 mijn eigen koers als neo-sjamanistisch heler en muzikaal begeleider (waarbij mijn lange ervaring als dj en muzikant goed van pas komt) onder de vlag Sattvaya. Hier zet ik mijn persoonlijke missie voort: het bevorderen van de groei van het menselijk bewustzijn en deze waardevolle schat van eerder verborgen informatie te gebruiken om mensen te laten verbinden met hun unieke ware aard. Dit alles omdat ik geloof dat dit de enige sleutel is tot een waardevol en gelukkig leven. Op een hoger niveau creëren we dan met elkaar op basis van gelijkwaardigheid een betere leefbare wereld. Een wereld waar plek is voor iedereen, en ieder haar of zijn eigen unieke kwaliteiten inzet om met elkaar in liefde te leven.

Met groot vertrouwen en heilige eerbied kijk ik halsreikend uit naar wat de komende jaren brengen gaat en wat ik kan geven om hieraan bij te dragen. Ik doe dat niet alleen. Samen met een team van op haar/zijn beurt prachtige mensen met unieke kwaliteiten staan we mensen met vertrouwen en dankbaarheid bij in hun persoonlijke proces van ontwaking, heling, en transformatie.

AHO